Herenhof 183 | 2402 DK | Alphen aan den Rijn T: 0172418787 | E: info@tenbrinkfood.com
Jumbo_Ten_Brink_logo_zw.png
jumbo-ten-brink-header-zw.png

Jumbo ondernemers stemmen massaal voor nieuw franchise conditiestelsel

Geplaatst op 7 juli 2017 om 13:02 door Jeroen Smit

4367 keer gelezen

Veghel, 6 juli 2017 - Een grote meerderheid van de zelfstandige ondernemers van Jumbo heeft gisteren tijdens een Algemene Ledenvergadering goedkeuring gegeven aan een nieuw, vijfjarig franchise conditiestelsel. In het nieuwe conditiestelsel zijn financiële afspraken vastgelegd tussen Jumbo en haar franchisenemers. Eerder was al een principeakkoord bereikt tussen Jumbo Supermarkten en de Ondernemersvereniging Jumbo (OVJ). Dit nieuwe conditiestelsel maakt optimaal gebruik van de collectieve kracht én houdt tevens rekening met de specifieke marktgebieden en diversiteit van de winkels. Dit samenspel tussen heldere, gemeenschappelijke afspraken en ondernemingsruimte vormt zo een solide basis voor verdere groei en versterking van de Jumbo formule.

"Ondernemerschap zit bij Jumbo, als grootste franchiseformule binnen de Nederlandse foodretailmarkt, diep verankerd in het DNA. Onze groeiambities zijn fors en we realiseren ons goed dat we daarbij de ondernemingszin van al onze franchisenemers hard nodig hebben. Alleen samen kunnen we onze ambities waarmaken. We zijn er dan ook trots op dat we dit resultaat samen met onze franchisenemers hebben kunnen bereiken," aldus CFO Ton van Veen van Jumbo Supermarkten.

Ook de OVJ ziet in het nieuwe conditiestelsel een belangrijke basis voor verdere groei. "De Jumbo ondernemers vormen een hecht collectief, en juist vanuit die gemeenschappelijkheid krijgt het ondernemerschap sterke impulsen. In het nieuwe conditiestelsel ligt extra nadruk op rendementsontwikkeling, kostenbeheersing en omzetmaximalisatie. Dat zijn belangrijke zaken om gestalte te kunnen geven aan onze gezamenlijke visie, namelijk 'samen ondernemen, samen winnen'," aldus voorzitter Carl van Dam van de OVJ.

Versterking Jumbo formule
Het nieuwe franchise conditiestelsel is voor een deel gebaseerd op de bestaande collectieve afspraken, maar kent ook verschillende onderdelen die inspelen op de huidige marktontwikkelingen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het gedifferentieerd toekennen van marges en bonussen aan de hand van de specifieke marktsituatie en het meedelen in te realiseren synergie-effecten uit het logistieke proces door de Jumbo ondernemers. Onderdeel van de afspraken is ook de instelling van een klankbordgroep met vertegenwoordigers van de OVJ en de Raad van Bestuur van Jumbo. Dit orgaan gaat zich buigen over de verdere versterking van de Jumbo formule.

Over Jumbo Supermarkten
Jumbo telt momenteel zo'n 580 winkels, waaronder drie Foodmarkten. Ook zijn er bijna 350 Pick Up Points waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen en bezorgt de supermarktketen boodschappen aan huis. In alle winkels én online wordt de unieke Jumbo formule gevoerd (beste service + grootste assortiment x laagste prijs) en kunnen klanten vertrouwen op de 7 Zekerheden. Door de klant altijd centraal te zetten, is het familiebedrijf één van de best gewaardeerde supermarktketens. Niet voor niets is Jumbo al zestien keer door GfK uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland. Door de overname van Super de Boer in 2009 en C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van het land. Bovendien heeft Jumbo begin 2016 de foodserviceformule La Place overgenomen. In mei 2017 opent Jumbo het nieuwe concept Foodmarkt City by Jumbo. Hierin combineert het concern elementen van de reguliere Jumbo winkels, Foodmarkt én van restaurantketen La Place op het gebied van lekker en dagvers eten en drinken uit eigen keuken en bakkerij voor het ontbijt, de lunch en avondeten. Voor meer informatie zie www.jumbo.com.Reageren