Herenhof 183 | 2402 DK | Alphen aan den Rijn T: 0172418787 | E: info@tenbrinkfood.com
Jumbo_Ten_Brink_logo_zw.png
jumbo-ten-brink-header-zw.png

Gratis Jumbo-boodschappen sparen met flessenautomaat bij voetbalclub

Geplaatst op 24 maart 2017 om 17:35 door Jeroen Smit

4017 keer gelezen

Den Ham - Vandaag plaatst Jumbo-ondernemer Rudy Veldkamp een flessenautomaat in de kantine van lokale sportvereniging VV Den Ham. Op een plek waar je normaal gesproken geen recyclingpunt verwacht, kunnen leden van deze sportclub voortaan hun lege PET-flesjes en blikjes gescheiden inleveren. Ieder ingeleverd item is één spaarpunt waard, dat in de Jumbo-supermarkt van Rudy Veldkamp verzilverd kan worden voor een gratis actieproduct of productkorting. Het is voor het eerst in Nederland dat een supermarktondernemer en sportvereniging op deze wijze met elkaar samenwerken.

Lokaal betrokken
Het doel van de samenwerking tussen VV Den Ham, Jumbo Veldkamp en automatenleverancier TOMRA Systems is het creëren van lokale betrokkenheid, een schonere omgeving en een toename in recycling. “Door een automaat te plaatsen in de kantine van de voetbalclub, hoop ik meer mensen te motiveren om te recyclen, betrokken te zijn bij elkaar en bij Den Ham”, licht ondernemer Rudy Veldkamp toe. Hij ziet graag dat inwoners samen zwerfafval opruimen en wil hen stimuleren door hiervoor een beloning te geven in de vorm van spaarpunten die te besteden zijn in zijn winkel. Zo krijgen drankverpakkingen die in Nederland geen statiegeld hebben toch een financiële waarde. “Natuurlijk help ik zelf ook mee opruimen”, besluit Veldkamp.

Spaaractie
Per ingeleverd item ontvangt de gebruiker één spaarpunt. Na iedere inleversessie wordt een bon door de automaat uitgegeven waarop de gespaarde punten staan weergegeven. Iedere maand zijn er nieuwe actieproducten beschikbaar. Zo kan er bijvoorbeeld een gratis appeltaart worden afgehaald bij 50 punten, of kan deze met korting worden verkregen bij 30 punten. “We hopen uiteraard veel actieproducten weg te mogen geven en dat de actie een razend succes wordt”, aldus Veldkamp.

Reageren