Herenhof 183 | 2402 DK | Alphen aan den Rijn T: 0172418787 | E: info@tenbrinkfood.com
Jumbo_Ten_Brink_logo_zw.png
jumbo-ten-brink-header-zw.png

Omzet Jumbo groeit autonoom 4 procent!

Geplaatst op 24 augustus 2016 om 07:25 door Edwin ten Brink

4519 keer gelezen

VEGHEL – Jumbo Groep Holding heeft over het eerste halfjaar van 2016 een 4 procent hogere autonome omzet gedraaid in haar winkels en overstijgt daarmee het marktgemiddelde, aldus de Veghelse retailer. La Place deed het in dezelfde periode op vergelijkbare basis 11 procent beter.

De consumentenomzet van Jumbo Groep Holding kwam over de eerste zes maanden van dit jaar uit op 3,588 miljard euro. De 4 procent hogere autonome verkoopcijfers liggen ruim boven het marktgemiddelde, zegt Jumbo in een toelichting op haar cijfers. GfK becijfert de marktgroei op 2,4 procent.

Bouwstenen
Jumbo heeft in het afgelopen halfjaar circa 30 bestaande winkels vernieuwd en in sommige gevallen uitgebreid, meldt de supermarktketen in toelichting op de cijfers. Dit jaar steekt Jumbo in totaal ruim 125 miljoen euro in met name winkelvernieuwing. Iedere winkel beschikt over eigen bouwstenen om het verschil te maken voor de klant, zegt Van Eerd hierover. “Zo wordt in een groot deel van onze winkels dit najaar verse pizza en sushi geïntroduceerd. Daarnaast testen we verschillende concepten die gezond en lekker eten voor iedereen bereikbaar moet maken.”

Afhaalpunten
Geld is ook gestoken in de uitbreiding van het aantal Pick Up Points met een honderdtal naar 266 afhaallocaties. Ook wordt in een steeds groter deel van Nederland thuisbezorgd door Jumbo. Online boodschappen doen ‘sluit volledig aan bij onze omnichannel-strategie’. “Het gaat hierbij zowel om het thuisbezorgen van boodschappen bij consumenten als bij bedrijven. Het is de bedoeling deze activiteiten op steeds meer plaatsen aan te bieden.”Reageren