Ten Brink Food

Herenhof 183 | 2402 DK | Alphen aan den Rijn T: 0172 41 87 87 | E: info@tenbrinkfood.com
Jumbo_Ten_Brink_logo_zw.png
jumbo-ten-brink-header-zw.png

Jumbo lanceert drie nieuwe verse ketchups van geredde tomaten

Geplaatst op 19 mei 2017 om 17:25 door Niels Veen

1357 keer gelezen

Jumbo en de Verspillingsfabriek lanceren drie soorten verse ketchups van geredde tomaten. De drie smaakmakers tomaten-, curry- en BBQ-ketchup staan vanaf deze week in het koelversschap van Jumbo.

Ze smaken heerlijk bij vers gemaakte patat, een lekker stuk vlees of bij een zelfgemaakte hamburger. Een gezondere optie als smaakmaker bij de barbecue deze zomer. Met de introductie van deze drie heerlijke verse ketchups geeft Jumbo verder invulling aan haar ambitie de voedselverspilling in de keten terug te dringen. De nieuwe ketchups komen uit het Jumbo Innovatie Lab en zijn mede gemaakt door Jumbo chef-kok Ton Verhaar. In het Innovatie Lab ontwikkelt de supermarktketen samen met leveranciers nieuwe, innovatieve producten.

Beperking van voedselverspilling door samenwerking
Producten die niet meer geschikt zijn om te verkopen, zijn vaak nog wel geschikt voor consumptie. Door haar samenwerking met de Verspillingsfabriek maakt Jumbo het voor haar winkel nog gemakkelijker om zelf een bijdrage te leveren aan het beperken van voedselverspilling. “We zijn erg trots op deze introductie van een nieuw en verrassend concept: verse ketchup. Natuurlijk is ketchup een bekend product, maar ketchup op basis van geredde verse tomaten in plaats van tomatenpuree smaakt verrassend anders”, vertelt Ed van de Weerd, Commercieel directeur van Jumbo. “We hebben recepturen gebruikt die veel minder suiker en zout bevatten. Met als resultaat drie heerlijke verse ketchups waarbij je, als je deze met houdbare ketchups vergelijkt, echt een groot verschil proeft.”

“Ik ben er trots op dat we samen met Jumbo op deze manier voedselverspilling verder proberen terug te dringen. Met de introductie van deze verse ketchups laten we zien dat je door samenwerking veel kunt bereiken. Zo zorgen we er samen voor dat de consument gaat nadenken over het thema voedselverspilling en een bewuste keuze kan maken uit eerlijke producten met een minimale milieu-impact”, zegt Bob Hutten, initiatiefnemer van de Verspillingsfabriek.

Jumbo’s duurzaamheidsbeleid
Bij Jumbo is het terugdringen van voedselverspilling een belangrijk thema binnen haar duurzaamheidsbeleid. Jumbo wil geen eetbaar voedsel weggooien en ontwikkelt verschillende activiteiten om voedselverspilling in de keten, binnen haar organisatie en bij de klant thuis te verminderen. Zo introduceert Jumbo dit jaar verschillende producten van reststromen.

Over de Verspillingsfabriek
De Verspillingsfabriek probeert sinds 2016 samen met een aantal partners verspilling zo veel mogelijk te beperken. Dit doet zij door van verspilde ingrediënten weer lekkere producten te maken - zoals soepen, sauzen en spreads - met minder suiker, zout, vet en zonder onnatuurlijke E-nummers. Hiervoor zet zij mensen in die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt om ervoor te zorgen dat ook zij hun kwaliteiten volop kunnen benutten.

Reageren